"Genel Tartışma Bölümü" Kullanım Kılavuzu 3952
Aramıza Katılmak İstemez Misin ??

Join the forum, it's quick and easy

"Genel Tartışma Bölümü" Kullanım Kılavuzu 3952
Aramıza Katılmak İstemez Misin ??

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

"Genel Tartışma Bölümü" Kullanım Kılavuzu

excalubor
    excalubor
    Banlı Üye
    Banlı Üye

Uyarı Seviyesi : "Genel Tartışma Bölümü" Kullanım Kılavuzu Bannh
    Lakap : CiqéR_SöKéR

Cüzdan
    Altın Altın: 0
    Para Para: 0

"Genel Tartışma Bölümü" Kullanım Kılavuzu Empty "Genel Tartışma Bölümü" Kullanım Kılavuzu

Mesaj tarafından excalubor Cuma Ocak 01, 2010 10:19 pm

Merhaba;

Bu Kılavuz “Genel Tartışma” Bölümünün nasıl kullanılacağını açıklayacak şekilde tasarlanmıştır. Bu şekilde “konularımız neden kilitleniyor” gibi sorular sorma ve buna istinaden yeni başlık açmamanız gerektiğini kavrayacaksınız.

Birkaç madde şeklinde yazalım.

* Düzgün bir başlık nasıl olur.

Başlık ; Yazılan konuyu özetlercesine olan ön yazıdır. Eğer konumuzun başlık yüzünden kilitlenmesini istemiyorsanız bu hususa dikkat etmeniz gerekir. Güzel başlıklı konular sağlıklı konulardır. Ayrıca bu bölümümüzde genel de şikâyet, talihsizlikleriniz, bireysel söylemleriniz (şans item basamama vs.) gibi aslında buraya uymayan başlıklar mevcut oluyor sürekli.Ayrıca “tamamında büyük harf kullanılan başlıklar açmak yasaktır”

Örnek :

Konu başlığı : Neden item basamıyorum ?
    Konu mesajı : Demirci bütün itemlarımı yaktı ben ne yapacağım şimdi ?

Örnekte ki konuda tartışılacak bir durum bulunmamaktadır. Neticede burada şahsi bir şans unsuru bulunmakta olup yanı sıra konunun mesajı ile başlığı uyuşmamaktadır ve bu durumda konu kapatılır.

Örnek :

Konu başlığı : Neden item basmak bu kadar zor ?
    Konu mesajı : Oyun içerisinde şans unsurları item basmada ki şansımızı çok düşük kılıyor ve bu bizlerin itemlarının yükselmesini zorlaştırıyor. Bu konuda ki görüşleriniz nelerdir ?

Bu örneğimizde ise başlık ve konu bire bir uyuşup tartışılabilecek içeriktedir ve ihlal olmadığı sürece konu güncelliğini korur.

* Konunun sağlıklı tartışılması için bireysel olarak neler yapılmalıdır.

2. önemli husus da budur ki buna da kısaca “Nasıl Post (mesaj) Atılır” da diyebiliriz. Gözlemlerimiz sonucu vardığımız kanılardan biri de “genel de uzun ve sürükleyici konuların tamamını okumak yerine en son sayfa yada en son posta (mesaj) göre yazılar yazmanızdır” ki bu doğru bir davranış değildir. Neticede konuda anlatılmak isteneni son sayfa yada son posta bakarak kavrayamaya bilir yada konuyu amacından saptırmak isteyenler tarafından yanıltılabilirsiniz. Bunun için konu ne kadar uzun olursa olsun eğer post atmak istiyorsanız konunun tamamını okumanız gerekmektedir.

* Konuyu amacından saptırmamak için neler yapılmalıdır.

Genelde bütün konuların hazin sonu bu olmaktadır. Nitekim bazı kullanıcılar konuyu hiç okumadan sadece kendi şahsi meselelerini yazıp yerli yersiz postlar atmaktadır. Eğer bir konunun sağlıklı bir şekilde tartışılmasını istiyorsanız ve bu genel odaklı bir konu ise, şahsi meselelerinizi yazıp konuyu saptırıp farklı bir yöne çekmeyiniz ki konu açık kalsın.

Örnek :

Konu mesajı : Oyun içerisinde şans unsurları item basmada ki şansımızı çok düşük kılıyor ve bu bizlerin itemlarının yükselmesini zorlaştırıyor. Bu konuda ki görüşleriniz nelerdir ?

Konu cevabı : Geçen birini gördüm hile yapıyordu neden kimse bu adamı banlamıyor ?
    Konu başlığı ve açıklama yazısının ardından bu tarz bir cevap ile karşılaşmak son derece yanlıştır. Neticede 2. cevapta yazılan ile ne konunun nede konu açıklama yazısının hiçbir alakası bulunmamaktadır.

* Eleştiri nasıl olmalıdır.

Genelde bazı kullanıcılar eleştiri ve hakaret arasında ki inci çizgiyi göremeyip sınırı geçmiş oluyor. Bu da kişiye Forum Kuralları çerçevesine ceza uygulanmasına yol açıyor. Yetişkin bir bireyin başlıca özelliklerinden biri de eleştiriye açık olmasıdır. Neticede eleştiriler insanın gittiği yola ışık tutan fener gibidir. Eleştiri yapabilmek için “konuyu kavramak, yazılanları düzgün bir şekilde okumak, mesajın içindeki bir kelime yada cümleye değil konunun genelini alarak ona göre yorumlamak” bu üç temel maddeye uyulması gerekmektedir. Üzücü olan şudur ki “eleştiri yapacağım diyerek hakarete, iftiraya yada karalamaya varan cümleler sarf edilmesidir.”

Örnek :

Konu cevabı : Sen beceremiyorsan bize ne? Senin şansızlığını biz dinlemek zorunda değiliz. Bu oyunu oynaman için daha çok fırın ekmek yemelisin.

Kimi kullanıcı böyle cevap vererek eleştiri yaptığını sanmaktadır ama görüldüğü üzere burada ki yazının ne konu ile bir alakası var ne de bunu eleştiri olarak kabul edebiliriz.

* Anlamsız başlıklar / postlar (mesajlar) ve Şikayet içeren başlıklar

Açılan yeni konuların direk kilitlenmesine yada mevcut başlıkların kilitlenmesine yol açan temel ihlallerden biri de budur. Burada dikkat edilmesi gereken “Yönetim tarafından tartışılması yasaklanan konular, şahsi rekabet meselelerinizin yanı sıra Forum kurallarına aykırı olan başlıklar” kesinlikle açmamak gerekir. Diğer unsurumuzda ise mevcut başlıklara konu ile alakasız mesajlar atmaktır.

Anlamsız Konu

Örnek :

Konu başlığı : Hileci gördüm banlayın
    Konu mesajı : Geçen gün Çöl de kasan hileci gördüm hilecinin adı “….”

Örnek :

Konu başlığı : XX. Server ne zaman açılacak
    Konu mesajı : Beklemekten sıkıldım artık yeni server gelsin.

Örnek :

Konu başlığı : XXX Loncasının yaptığı ayıp
    Konu mesajı : 2. katta kasarken XXX loncasının üyeleri gelip beni kesip odayı elimden aldılar. Böyle bir şey tam onlara göre bir davranış tebrik ediyorum.

Bu örneklerde görüldüğü üzere açılan başlıkların forumda görüntülenmesine bile gerek yoktur. Bu yüzden bu konular ve benzerleri direk kapatılır.

Bu temel kurallar çerçevesi ve Forum kuralları dışına çıkmadığınız takdirde açılan konular her zaman güncelliğini koruyup sağlıklı bir şekilde tartışılmaya devam eder.

Hepinize iyi forumlar dilerim saygılarımla Excalubor

Forum Saati Cuma Kas. 22, 2024 7:11 pm